2009 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Kriaušių pyragas

Kadangi anytos sode užderėjo nenusakomas kiekis saldžių kriaušių, stengiuosi jas sunaudoti įvairiomis formomis - salotos, košės, sultys, puragai ir pan.
Vakar vakare iškepiau kriaušių pyragą, kolegos jau baigia suvalgyti :)
SUDĖTIS:
8 kriaušės
4 kiaušiniai
250 g miltų
200 g cukraus
200 g sviesto
2 citrinų žievelė ir sultys
1 arb.šaukštelis vanilininio cukraus
1 arb.šaukštelis cinamono
2 arb.šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo (kad cukrus nebegirgždėtų).
Dėti po vieną kiaušinius ir įsukti į sviesto masę. Kiaušiniai turėtų būti kambario temperatūros, taip jie geriau įsimaišys.
Į sviesto ir kiaušinių masę sudėti nutarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, vanilinį cukrų ir cinamoną.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir viską suberti į sviesto-kiaušinių masę. Atsargiai išmaišyti.
Kriaušes nulupti perpjauti į 4 dalis, išimti sėklas, ir plonais gabalėliais supjaustyti į tešlą.
Viską dar kartą išmaišyti ir kepti orkaitėje 190C apie 60 min.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą