2010 m. sausio 4 d., pirmadienis

Su Naujaisiais 2010 metais!!!

Baigėsi Naujųjų šventimas, apie maistą ar gėrimus nesinori net galvoti. Bet vakar negaliu nepasidalinti - nusipirkau sausio mėn. naują VOGUE rusišką numerį ir buvo priedas Vogue Gourmet, kulinarinis žurnalas. Atradau tiek daug įdomių ir naujų dalykų, kad jau labai norisi imti ir juos išbandyti:)
Pasižadėjau šiais metais sau pildyti svetainę žymiai dažniau ir grąžinti praėjusių metų skolą - sudėti visus bandytus receptus.
Pirmasis kurį pasirinkau - Baltieji šparagai su baravykais.
100 g baltųjų šparagų sudėti į verdantį lengvai pasūdytą vandenį, pavirti 3-4 minutes, išimti ir nusausinti. 50 g smulkiai supjaustytų baravykų pakepinti ant alyvuogių aliejaus su druska ir pipirais. Ant kepimo popieriaus sudėti šparagus, uždėti ant viršaus grybus, apibarstyti tarkuotu parmezanu, apšlakstyti alyvų aliejumi ir užkepti orkaitėje 5-6 minutes.
Padažui: iki tirštumo pavirti 100 g pieno su 100 g tarkuoto parmazano sūrio ir išplakti šluotele.
Prieš dedant į lėkštę, ją papuošti keliais lašais tiršto balzamiko padažo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą